Juniorfotboll

Fotbollen har traditionellt varit HIKs största enskilda sektion och vi aktiverar drygt 50 aktiva pojkar och flickor (barn från både Hammarland och Eckerö).

Varje år tar vi emot nya barn (från 6 år) som vill spela fotboll. Hör av dig till någon av oss (se lagen) om du är intresserad av att börja spela fotboll. 

Juniorsektion

Juniorfotbollen sysselsätter flera träningsgrupper och lag. För att koordinera verksamheten på bästa sätt så har föreningen en Juniorsektion enbart för fotbollen. I denna sektion finns representanter från alla våra grupper och lag. 

Avgifter

Medlemsavgiften är 10 euro upp till 18 år. Den ska betalas av alla aktiva.

Aktivitetsavgiften för juniorfotboll 2022 kommer att vara 50 euro för de lag med två träningar/ vecka och 30 euro för de lag som tränar 1 gång/vecka.

Våra lag/grupper

  • Flickor och pojkar födda 2014 - uppstart 20 maj 2021
  • Flickor och Pojkar 11/12

Tävlingar

Våra yngre lag deltar i seriespel (poolspel) som arrangeras av Ålands Fotbollförbund. 

Parallellt med seriespel deltar även lagen i större och mindre cuper lagvis.

Spelpass

Alla juniorer som deltar i tävlingsarrangemang (matcher) och som representerar Hammarlands IK skall ha en aktiv spelarlicens utställd från Suomen Palloliitto (spelpass; kvarterspass). Föreningen tecknar spelarlicens till alla sina spelare.  

Utvecklingsplan

HIK juniorfotboll framställde med hjälp av Annica Mattsson  en utvecklingsplan för att ge de aktiva en möjlighet till strukturerad och genomtänkt fotbollsutbildning. Utvecklingsplanen är ett stöd i vår verksamhet för våra ledare och aktiva. 

Att spela fotboll i HIK innebär bland annat följande:

  • Alla får vara med
  • Vi har kul tillsammans
  • Vi hjälper varandra
  • Vi jobbar mot mobbning
  • Vi använder ett vårdat språk