Juniorfotboll

Fotbollen har traditionellt varit HIKs största enskilda sektion och vi aktiverar drygt 50 aktiva pojkar och flickor (barn från både Hammarland och Eckerö).

Varje år tar vi emot nya barn (från 6 år) som vill spela fotboll. Hör av dig till någon av oss (se lagen) om du är intresserad av att börja spela fotboll. Vi har även samarbete med andra föreningar på Åland, i de fall att vi inte själva har tillräckligt med spelare för att hålla egna HIK-lag.

Juniorsektion

Juniorfotbollen sysselsätter flera träningsgrupper och lag. För att koordinera verksamheten på bästa sätt så har föreningen en Juniorsektion enbart för fotbollen. I denna sektion finns representanter från alla våra grupper och lag. Se här vilka som representerar juniorfotbollssektionen.

Våra lag/grupper

  • Flickor och Pojkar 11/12
  •  

Tävlingar

Våra yngre lag deltar i seriespel (poolspel) som arrangeras av Ålands Fotbollförbund. 

Parallellt med seriespel deltar även lagen i större och mindre cuper lagvis.

Spelpass

Alla juniorer som deltar i tävlingsarrangemang (matcher) och som representerar Hammarlands IK skall ha en aktiv spelarlicens utställd från Suomen Palloliitto (spelpass; kvarterspass). Föreningen tecknar spelarlicens till alla sina spelare. Föreningen tecknar även en AON-försäkring för dessa spelare. 

Utvecklingsplan

HIK juniorfotboll framställde med hjälp av Annica Mattsson  en utvecklingsplan för att ge de aktiva en möjlighet till strukturerad och genomtänkt fotbollsutbildning. Utvecklingsplanen är ett stöd i vår verksamhet för våra ledare och aktiva. 

Att spela fotboll i HIK innebär bland annat följande:

  • Alla får vara med
  • Vi har kul tillsammans
  • Vi hjälper varandra
  • Vi jobbar mot mobbning
  • Vi använder ett vårdat språk

Operation Spelregler

Alla HIKs lag skall årligen, före 31 mars, göra upp regler mellan lagledning och spelarna i laget. Samtidigt skall regler göras upp mellan lagledningen och föräldrar i respektive grupp så att man är överens om ett gemensamt sätt att agera vid träningar och matcher.

I HIK säkerställer vi att våra lag håller möten där man tillsammans disktuterar dessa spelregler. De regler som våra lag sammanställer registreras sedan hos Nuori Suomi-organisationen. Läs mera om spelregler som vi gjort upp för våra lag här.